Jeugdopbouwwerk

De stad, de wijk, de buurt… Het is dé biotoop en leefwereld van jongeren in een kwetsbare situatie. Een unieke kans voor ons om onze ervaringsgerichte  begeleidershouding waar te maken.

Contactpersoon

Locatie

LEJO Ronse
Priesterstraat 13
Route berekenen

Jeugdopbouwwerk Ronse

In Ronse is ons OPEN HUIS in De Brouwerij het kloppend hart van LEJO. Van hieruit gaan de collega's aan de slag met de jongeren en partners in Ronse. Samen met een bende enthousiaste vrijwilligers!

In ons OPEN HUIS zijn jongeren vanaf 12 jaar welkom. Een afspraak hoeft niet, ze komen wanneer zij er nood aan hebben. Van hieruit krijgen activiteiten, projecten, acties vorm.

Samen activiteiten vormgeven

Op woensdag, vrijdag en om de 2 weken op zaterdag kunnen jongeren bij ons terecht voor onze werking. We luisteren naar wat de jongeren nodig hebben, zin in hebben. Dit wil zeggen dat de jongeren kiezen welke activiteiten we doen en ze ook actief mee uitwerken.

De straat op

Naast de werking in het OPEN HUIS vind je Ben, Mo, Ahmed en Zakaria vaak terug op straat en in de verschillende wijken van Ronse. Abdelkabir zet zich in voor jongeren zonder werk of opleiding om samen met hen een uitdaging op maat te vinden. Stefanie soigneert onze partners in Ronse. Zo kunnen we loskomen van ons eiland en op een productieve manier de handen in elkaar slaan!

Buurtspeelplein tijdens de zomer

Tijdens de zomer is het al buurtspeelplein wat bij ons de klok slaat. Dan trekken onze monitoren naar de wijken met een laagdrempelig en gevarieerd activiteitenaanbod voor de jongere kinderen in Ronse. Zo willen we ook jongeren die de weg naar de reguliere speelpleinwerking niet vinden een boeiende zomer vol spel en plezier bezorgen.

In samenwerking met

Team

Mohamed Laghbali

Benaïssa Allal

Stefanie Nachtergaele

Zakaria Moustahfid

Ahmed Laghbali

Abdelkabir Barghouti