Jeugdopbouwwerk

De stad, de wijk, de buurt is dé biotoop en leefwereld van jongeren in een kwetsbare situatie en biedt heel wat kansen om onze ervaringsgerichte begeleidershouding waar te maken.

Contactpersoon

Locatie

LEJO Ronse
Grote Marijve 133
9600 Ronse
Route berekenen

Jeugdopbouwwerk Ronse

In Ronse is ons OPEN HUIS in De Marijve het kloppend hart van LEJO. Van hieruit gaan Mo, Alice en Mara aan de slag met de jongeren en partners in Ronse. En dit samen met een bende enthousiaste vrijwilligers!

Het ‘OPEN HUIS’ is een plek waar jongeren vanaf 12 jaar welkom zijn, waar ze terecht kunnen zonder afspraak, wanneer zij er nood aan hebben. Van hieruit krijgen activiteiten, projecten, acties vorm. Op dit moment zijn we volop aan het experimenteren met dit concept, maar we willen jullie nu al verklappen dat we grote plannen hebben voor de toekomst van het OPEN HUIS in Ronse! Op woensdagen en vrijdagen kunnen jongeren bij ons terecht voor onze werking. Hier werken we zoveel mogelijk vraaggestuurd aan een activiteitenaanbod. Dit wil zeggen dat de jongeren kiezen welke activiteiten we doen en deze actief mee uitwerken.

Naast deze werking vind je ons vaak terug op straat en in de verschillende wijken van Ronse. Alice zet zich in voor jongeren zonder werk of opleiding om samen met hen een uitdaging op maat te vinden. Mara soigneert onze partners in Ronse zodat we allen kunnen loskomen van ons eiland en op een productieve manier de handen in elkaar kunnen slaan! Tijdens de zomer is het al buurtspeelplein wat bij ons de klok slaat. Dan trekken onze monitoren naar de wijken met een laagdrempelig en gevarieerd activiteitenaanbod voor de jongere kinderen in Ronse. Op deze manier willen we ook jongeren die de weg naar de reguliere speelpleinwerking niet vinden een boeiende zomer vol spel en plezier bezorgen!

LEJO Ronse blijft groeien! Binnenkort breidt ons team verder uit. Van zodra we hier meer over kunnen vertellen doen we dat heel graag!

In samenwerking met

Verhalen

Waarom op kamp gaan met LEJO zo tof is

Heel wat jongeren gaan met LEJO op kamp. Dit is wat een vakantiekamp voor hen betekent.

Lees meer

Verhaal van Dorien 4 daagse vorming XP-basic

Lees hier hoe gaat Dorien haar persoonlijk proces van start gaat.

Lees meer

Dé LEJO-zomerhit van 2020

Geschreven in volle lockdown

Lees meer