Vakantiekampen

Kampen tijdens de herfstvakantie

LEJO gaat het hele jaar door op kamp, allez, in de vakanties dan toch. Onze kampen zijn er voor alle jongeren, in verschillende leeftijdsgroepen.

Info & inschrijvingen
kampen@lejo.be
09 233 21 54

Voor wie?

  • 12+Voor jongeren van 12, 13 of 14 jaar bij de start van het kamp
  • 15+Voor jongeren van 15 jaar of ouder bij de start van het kamp
  • 21+Voor jongeren van 21 jaar of ouder bij de start van het kamp

Team

Er zijn geen resultaten voor de gekozen combinatie.

Veelgestelde vragen

Wie begeleidt de LEJO kampen?

Doorgaans gaan op een kamp met 13 jongeren, 4 begeleiders en 1 captain mee. 1 is kamptrekker of koploper. Dat kan een beroepskracht zijn of een ervaren vrijwilliger die gecoacht wordt door een beroepskracht. Een captain neemt een rol in tussen begeleider en jongeren, met aangepaste verantwoordelijkheden op maat. Jongeren kunnen dus op kamp dankzij het enthousiasme van vrijwilligers, de helden van LEJO.

Hoeveel kost het om mee op kamp te gaan?

Een kamp in BELGIË

  • Standaard tarief (Voor jongeren in voorziening bijzondere jeugdzorg)  – €25 per nacht
  • Sociaal tarief (Voor wie het niet breed heeft en het standaard tarief te veel is)  – €15 per nacht
  • Iedereen Verdient Vakantietarief (Voor wie inschrijft via IVV – https://www.iedereenverdientvakantie.be/) – €10 per nacht

Een kamp in het BUITENLAND

  • Standaard tarief (Voor jongeren in voorziening bijzondere jeugdzorg)  – €30 per nacht
  • Sociaal tarief (Voor wie het niet breed heeft en het standaard tarief te veel is)  – €20 per nacht
  • Iedereen Verdient Vakantietarief (Voor wie inschrijft via IVV – https://www.iedereenverdientvakantie.be/)  – €15 per nacht

Alles is inbegrepen, behalve eventuele drank en versnaperingen tijdens het barmoment ‘s avonds. Dat is 50 cent voor een blikje frisdrank of voor een koek of chipje. Fruit en water is gratis. Dat is goedkoop, in vergelijking met andere kampen, dankzij de steun van vakantieparticipatie of benefietacties van jongeren. Bij de meeste kampen zijn enkele plaatsen goedkoper aangeboden via iedereenverdientvakantie.be.

Hoe is het vervoer op kamp geregeld?

LEJO organiseert alle vervoer vanaf de plaats van af spraak. Meestal is dat een station in de regio van de kampplaats. We verwachten van deelnemers dat ze zelf naar de plaats van afspraak kunnen geraken. Tijdens het kamp gebruiken we minibusjes of het openbaar vervoer.

Wat doen we allemaal op kamp?

Amai, te veel om op te sommen! We vinden het leuk om het programma in te vullen samen met de jongeren. We gebruiken daar allerlei methodieken voor. Soms vertrekken we zelfs zonder programma, en ligt alles in handen van de deelnemers, zoals het blanco kamp. Veel activiteiten worden voorbereid door de vrijwilligers. Soms gaan we eens naar een pretpark of een leuk zwembad, of laten we ons gaan in een gek idee dat ‘s ochtends ontstaat … . We gaan soms hard, om daarna even stil te staan bij hoe het loopt, en hoe we het samen nog leuker kunnen maken.

Wie kan mee op kamp met LEJO?

Alle jongeren van 12 jaar tot en met 19 jaar kunnen mee op LEJO kamp. Wij maken geen onderscheid: Als je zin hebt om mee te gaan, kan dat. Als voor een jongere extra ondersteuning of zorg nodig is, neem je best op voorhand eens contact op met de kampverantwoordelijke. Samen bekijken we dan hoe we het best aanpakken.

Voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare positie, heb je daar een brevet voor nodig?

Nope, iedereen kan mee. We richten ons wel specifiek op jongeren voor wie op kamp gaan niet evident is, door bvb. ons prijzenbeleid, onze begeleidershouding en kleine groepen (max. 12). Die doelgroep is heel divers en onmogelijk af te bakenen.