Doe mee

LEJO biedt een kader waarin elk individu gestimuleerd wordt om zijn potentieel te (her)ontdekken en ontwikkelen, om zo een situatie te creëren die door het individu zelf als beter wordt ervaren.

LEJO zou LEJO niet zijn zonder een enthousiaste ploeg vrijwilligers! Daar kiezen we bewust voor, het is een meerwaarde voor onze organisatie en de jongeren, maar het is vooral ook een verrijking voor vrijwilligers zelf. Voor LEJO zijn vrijwilligers dan ook volwaardige partners in de organisatie.

Heb jij ook goesting om mee je schouders onder LEJO te zetten? Tijdens een intake nemen we je graag mee doorheen het hele LEJO-verhaal. Je maakt er kennis met de visie, doelgroep, het ervaringsleren, de LEJO hot-spots,… kortom je maakt kennis met LEJO, een warm huis waar je meer dan welkom bent.

Samen stippelen we je traject uit, kijken we waarvoor je een engagement wil opnemen. Hoe groot of hoe klein ook, een traject helemaal op jouw maat. Met coaching, vrijwilligersmomenten, vormingen en ondersteuning zorgt LEJO voor een stevige omkadering zodat je als vrijwilliger vlot mee kan draaien.

Voor LEJO is inspraak goud waard. Met reflecteren, evalueren en regelmatig samen te komen met het (kern-)team vrijwilligers zorgen we ervoor dat de stem van jongeren en vrijwilligers doordringt tot diep in het LEJO-DNA.

We verwachten geen animator- of jeugdwerkattest, al is dat natuurlijk een meerwaarde, maar vooral enthousiasme en goesting. Ben je helemaal warm om lid te worden van de LEJO-familie? Stuur dan snel een mailtje naar vrijwilliger@lejo.be en doe mee!