Jeugdwerk voor jeugdhulp

Over vrije tijd voor jongeren in de jeugdhulp.

Contactpersoon

Locatie

LEJO Gent
Antwerpsesteenweg 701
9040 Sint Amandsberg
Route berekenen

Gent / Voel je Vrij

Voel je Vrij!
om…

Jongeren uit de jeugdhulp, voel je vrij… in je vrije tijd. Voel je vrij om een hobby te hebben, om te ontdekken wat je graag doet en goed kan. Voel je vrij om je vrije tijd in te vullen zoals je zelf wilt. Om te doen waar jullie zo goed in zijn: jong zijn.

Jeugdwerk, voel je vrij om… de jongeren uit de jeugdhulp te ontmoeten. Om je open te stellen naar jongeren die je niet meteen bereikt. Om binnen te stappen in de jeugdhulp. Om te doen waar jullie zo goed in zijn: je speelse creativiteit in te zetten voor alle jongeren.

Jeugdhulp, voel je vrij om… vrije tijd voorop te zetten. Om vrije tijd als een recht in te vullen voor de jongeren. Om jeugdwerk in de buurt aan te spreken en er mee samen te werken. Om te doen waar jullie zo goed in zijn: de jongeren alle kansen bieden, ook op vlak van vrije tijd.

Recht op vrije tijd voor jongeren in de jeugdhulp

Jongeren die in (bijzondere) jeugdzorg verblijven hebben evenveel recht op vrije tijd en een plek in het jeugdwerk. Jammer genoeg zien we ze niet vaak (genoeg) in ons jeugdwerk. We zijn er nochtans van overtuigd dat vrije tijd en jeugdwerk een zeer sterke springplank kan zijn in hun leven! Daarom zet LEJO in samenwerking met de jeugddienst van Gent extra in op deze jongeren met als doel het recht op vrije tijd versterken. Dit alles onder de noemer “Voel Je Vrij!”.

Bruggen bouwen tussen jeugdwerk en jeugdhulp

Om jongeren uit de bijzondere jeugdzorg meer kansen te bieden binnen het brede jeugdwerk bouwen we bruggen. Emiel als bruggenbouwer van LEJO vzw zal daarbij zowel het jeugdwerk als de jeugdhulp ondersteunen. We versterken zo de verbinding tussen jeugdhulp voorzieningen en jeugd(welzijns)werkorganisaties door samen te experimenteren, netwerk te delen en actie te ondernemen.

Heb jij zin om mee bruggen te bouwen?

Ben je een jongere in de jeugdhulp op zoek naar een hobby?
Ben je een begeleider in het jeugdwerk (klassiek jeugdwerk, sport, cultuur, creatie,…) met zin om met jongeren in de jeugdhulp te werken?
Ben je een begeleider in de jeugdhulp met zin om de jongeren meer kansen te bieden in het jeugd(welzijns)werk?

Laat van je horen!

 

In samenwerking met

Team