XP BASIC: Ervaringsleren voor beginners

Bij LEJO zijn we experts in het ervaringsgericht werken met jongeren en groepen in een praktijkgerichte context. In XP BASIC kan je je onderdompelen en verdiepen in deze manier van begeleiden. Een weekje uit de comfort zone.

Tijdens deze opleidingsvijfdaagse leggen we de focus op jou als professional, persoon en individu.  We geloven sterk dat je binnen de filosofie van het ervaringsleren pas aan de slag kan met jongeren als je de dingen die we willen bereiken en die we verwachten van jongeren, zelf ook kan toepassen op jezelf als persoon en begeleider.

Zelfreflectie, tijd nemen, verantwoordelijkheid nemen voor de keuzes die we maken. Dit allemaal zelf ervaren en het aan de lijve ondervinden zorgt voor inzichten in je dagelijkse processen.

Wie ben ik als professional en individu? Waar liggen mijn eigen grenzen? Hoe herken ik mijn groeipunten en wat heb ik nodig om daar verder mee aan de slag te kunnen?
Hoe creëer je zo’n veilige omgeving waarin waardering en gelijkwaardigheid centraal staan?

Op het einde van deze meerdaagse vorming krijg je theoretische kaders mee die je kan meenemen naar je eigen werking en organisatie om deze verder in de praktijk om te zetten.

Dit is een vierdaagse met overnachting met een follow-up dag op 16 juni

  • Begeleiders, leerkrachten, leidinggevenden, vrijwilligers die aan de slag willen binnen hun context met het ervaringsgericht leren
  • 25/04/2023 - 28/04/2023
  • 9u | Aankomen op maandagavond is mogelijk.

Prijs

€ 600 | € 100 pakketkorting met XP ADVANCED

Inbegrepen:
Vierdaagse training met alle maaltijden en overnachtingen, procesbegeleiding, professionele ondersteuning en syllabus. Follow up-dag op 16 juni.

Begeleider / verantwoordelijke