XP BASIC

Bij LEJO zijn we experts in het ervaringsgericht werken met jongeren en groepen in een praktijkgerichte context. In XP BASIC kan je je onderdompelen en verdiepen in deze manier van begeleiden. Een weekje uit de comfort zone.

Tijdens deze opleidingsvijfdaagse leggen we de focus op jou als professional, persoon en individu.  We geloven sterk dat je binnen de filosofie van het ervaringsleren pas aan de slag kan met jongeren als je de dingen die we willen bereiken en die we verwachten van jongeren, zelf ook kan toepassen op jezelf als persoon en begeleider.

Zelfreflectie, tijd nemen, verantwoordelijkheid nemen voor de keuzes die we maken. Dit allemaal zelf ervaren en het aan de lijve ondervinden zorgt voor inzichten in je dagelijkse processen.

Wie ben ik als professional en individu? Waar liggen mijn eigen grenzen? Hoe herken ik mijn groeipunten en wat heb ik nodig om daar verder mee aan de slag te kunnen?
Hoe creëer je zo’n veilige omgeving waarin waardering en gelijkwaardigheid centraal staan?

Op het einde van deze meerdaagse vorming krijg je theoretische kaders mee die je kan meenemen naar je eigen werking en organisatie om deze verder in de praktijk om te zetten.

  • Begeleiders, leerkrachten, leidinggevenden, vrijwilligers die aan de slag willen binnen hun context met het ervaringsgericht leren
  • 22/03/2022 - 25/03/2022
  • 9u op dinsdagmorgen. Het is mogelijk om op maandagavond al aan te komen. - 14u op vrijdag
  • € 450
  • Avenue de la Vallée 2, 5530 PURNODE
    Route berekenen

Prijs

€450

Inbegrepen:
Procesbegeleiding, maaltijden en overnachtingen, professionele ondersteuning en syllabus

Begeleider / verantwoordelijke

Gust Vanhecke

Ook interessant

Onderdompelbad

17 mrt - 1 apr
Nog een geheim

De jaarlijkse onderdompeling voor nieuwe LEJO medewerkers en vrijwilligers. Kom ALLES te weten over deze geweldige organisatie.

Animatorcursus paasvakantie

3 apr - 8 apr
15

Zou je graag aan de slag gaan als begeleider op een speelpleinwerking, animatiedienst van je jeugddienst of wil je mee op een te gek LEJO-kamp?

XP BASIC: Ervaringsleren voor beginners

25 apr - 28 apr

Onderdompeling en verdieping in het outdoor ervaringsleren bij LEJO. Vierdaagse met overnachting van 25 tot 28 april met follow up-dag op 16 juni 2023.