Algemene Vergadering

Online

Wat is dat?

De Algemene Vergadering (AV) is een evenement waarbij alle LEJO-geïnteresseerden samenkomen om mee te beslissen over de toekomst van LEJO, maar ook de acties van LEJO in het verleden goedkeuren.

Wat gaan we doen?

Op de AV zullen we de begroting van 2021 en het beleidsplan 2022-2025 goedkeuren. Dit zal heel kort aan bod komen. Daarnaast nemen we ook de tijd om het thema “racisme” te bespreken op de AV. Maar waarom willen wij hier graag aandacht aan besteden?

De hashtag #jeugdwerktegenracisme zagen we de afgelopen maand vaak via Facebook passeren, want op 17 november organiseerden Uit De Marge vzw en Chirojeugd Vlaanderen met het Netwerk Antiracisme en –Discriminatie een online studiedag voor jeugdwerkers.

Een studiedag waar de nadruk lag op: “het jeugdwerk is een plek waar alle kinderen en jongeren zich welkom voelen, zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontplooien”. Zo wil het netwerk de effecten van het dagelijks racisme op kinderen en jongeren, bedoeld én onbedoeld, zichtbaar en bespreekbaar maken in het jeugdwerk.

LEJO ondertekent mee deze visie en wil over dit thema graag in gesprek gaan met jongeren, vrijwilligers, bestuursleden en beroepskrachten. Ook tijdens het uitschrijven van het nieuwe beleidsplan blijkt dat LEJO hiervan wakker ligt en dit thema graag een plek wil geven binnen de organisatie.

We starten de bespreking over het thema met een kort en inspirerend filmpje van Naima Charkaoui, gevolgd door een groepsgesprek (gemengde groepjes van max. 5 personen) in breakoutrooms. Nadien blikken we kort terug op de groepsgesprekken.

Hoe kan je deelnemen?
Schrijf je in
We werken via Zoom, hierbij de zoomlink voor de vergadering

 

  • Iedereen met een hart voor LEJO
  • 14/12/2020
  • 20u - 22u
  • gratis
  • Online, via zoom

Prijs

gratis

Begeleider / verantwoordelijke

Jan Naert