Vorming

Het ervaringsgericht werken biedt een kader waarin elk individu binnen LEJO gestimuleerd wordt om zijn potentieel te (her)ontdekken en ontwikkelen, om zo een situatie te creëren die door het individu zelf als beter wordt ervaren.

Het ervaringsgericht leren vertrekt vanuit een procesgerichte aanpak, met respect voor het tempo en de situatie van elke persoon.

 

Hier de annulatievoorwaarden voor vormingen

Ervaringsleren voor begeleiders

Bij LEJO geloven we dat we experts zijn in het ervaringsgericht werken met jongeren en groepen in een praktijkgerichte context. Wat houdt dat dan precies allemaal in?

Tijdens deze opleiding vijfdaagse leggen we de focus op jij als professional, persoon en individu.  We geloven sterk dat je binnen de filosofie van het ervaringsleren pas aan de slag kan met jongeren als je wat we willen bereiken en verwachten van hen, zelf ook kunnen toepassen op onszelf als persoon en begeleider. Zelfreflectie, tijd nemen, verantwoordelijkheid nemen voor de keuzes die we maken. Dit allemaal zelf ervaren en het aan de lijve ondervinden zorgt voor inzichten in je dagelijkse processen.

Wie ben ik als professional en individu? Waar liggen mijn eigen grenzen? Hoe herken ik mijn groeipunten en wat heb ik nodig om daar verder mee aan de slag te kunnen?
Hoe creëer je zo’n veilige omgeving waarin waardering en gelijkwaardigheid centraal staan?

Op het einde van deze meerdaagse vorming krijg je theoretische kaders mee die je kan meenemen naar je eigen werking en organisatie om deze verder in de praktijk om te zetten.

Wat – Een 5-daagse onderdompeling in het ervaringsgericht leren.
Voor wie – Begeleiders, leerkrachten, leidinggevenden, vrijwilligers die aan de slag willen binnen hun context met het ervaringsgericht leren.
Wanneer – Maandag 19 okt tem donderdag 22 oktober 2020 + terugkomdag in 2021.
Kostprijs – 450 euro
(deelname – maaltijden en overnachting vormingsweek, professionele ondersteuning en syllabus)
Locatie – De kluis, Heverlee

Ervaringsgericht leren voor gevorderden

Heb je goesting in meer? Dan kan deze training je verdieping in het ervarinsgericht leren aanreiken. Dit is een vervolgtraject waarbij je leert om je eigen begeleidershouding meer ervaringsgericht te maken. Je leert er hoe je als begeleider zelf ervaringsgerichte groepsdynamische oefeningen uitwerkt en begeleid. Alles vertrekt, beweegt en eindigt vanuit de inbreng van de deelnemers. Waarin we leren rekening te houden met groepsdynamische processen, wanneer breng ik welke activiteit aan, hoe pas ik mijn programma aan aan de noden van de groep, wanneer grijp ik in of wanneer laat je het los,

Het is geen intervisie week, wel een week waarin we met de groep zelf aan de slag gaan en waaruit praktijkgerichte casussen aan bod kunnen komen, maar niet het vertrekpunt zijn.

Wat – Een 5-daagse verdieping in het ervaringsgericht leren.
Voor wie – Begeleiders, leerkrachten, leidinggevenden, vrijwilligers die aan de slag willen binnen hun context met het ervaringsgericht leren.
Wanneer – Maart 2021
Kostprijs – 450 euro
(deelname – maaltijden en overnachting vormingsweek, professionele ondersteuning en syllabus)