Jeugdopbouwwerk

De stad, de wijk, de buurt is dé biotoop en leefwereld van jongeren in een kwetsbare situatie en biedt heel wat kansen om onze ervaringsgerichte begeleidershouding waar te maken.

Contactpersoon

Locatie

LEJO Ninove
Parklaan 1
9400 Ninove
Route berekenen

Jeugdopbouwwerk Ninove

Vanuit het jeugdcentrum De Kuip werken Therese en Annasse, de 2 jeugdopwerkers van LEJO in Ninove. De jongeren staan hier centraal en bieden laaddrempelig jeugdwerk aan. Ze maken contact met de jongeren door op straat te komen, ze gaan naar de hangsplekken, pleintjes en andere plekken waar jongeren zijn.

Wekelijks zijn er instuifmomenten in De Kuip en zijn er verschillende activiteiten. De jongeren zelf hebben inspraak en nemen de touwtjes zelf in handen om de activiteiten te bepalen. Door middel van het vertrouwen krijgen Therese en Annasse bepaalde vragen van de jongeren, dit kan gaan over werk, school, sportclubs, persoonlijke vragen,… Ze bieden ook een brugfunctie tussen de verschillende partners en organisatie in Ninove. Ze verwijzen de jongeren door naar de juiste instanties (sportvereniging, jeugdvereniging, JAC, OCMW…) en proberen op die manier jongeren meer kansen te geven in de maatschappij. Met hun vertegenwoordigingsfunctie gaan ze aan de slag met de signalen, ideeën en noden van de jongeren, en vertalen die naar het beleid, dit aan de hand van overlegstructuren met de stadsdiensten.

Door tal van activiteiten (onder andere het buurtsportproject Street Action) en instuifmomenten wordt een groot aantal jongeren bereikt. Alle jongeren vanaf 12 jaar zijn welkom in onze ontmoetingsruimte op het gelijkvloers in Jeugdcentrum De Kuip!

In samenwerking met

Verhalen

Waarom op kamp gaan met LEJO zo tof is

Heel wat jongeren gaan met LEJO op kamp. Dit is wat een vakantiekamp voor hen betekent.

Lees meer

Verhaal van Dorien 4 daagse vorming XP-basic

Lees hier hoe gaat Dorien haar persoonlijk proces van start gaat.

Lees meer

Dé LEJO-zomerhit van 2020

Geschreven in volle lockdown

Lees meer